Политика за колачиња

Колачињата(cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страниците кои ги посетувате на интернет. Со помош на овие датотеки Вие може да бидете идентификувани при секоја ваша наредна посета на истата веб страна. Овие текстуалн датотеки можат да се идентификуваат како „постојани“ или „привремени“. Постојаните колачиња(cookies) остануваат на Вашиот компјутер и откога ќе го исклучите интернет пребарувачот, за разлика од привремените кои се бришат кога ќе го затворите интернет пребарувачот. Колачињата(cookies) можат да се користат за повеќе цели, како на пример да се запомнат Вашите активности или преференции, а се со цел да се обезбеди персонализирана и приспособена содржина на веб страницата и да се прикаже историјата на пребарување на истата.

Oваа веб страна ќе ги користи колачињата исклучиво за подобрување на перформансите и статистички потреби (Google Analytics) и тоа на начин на кој вашата приватност нема да биде загрозена.

Прифаќањето на овие колачиња (cookies) не е неопходно за работа на веб страницата, но истите би Ви овозможиле подобро искуство во пребарувањето. Доколку сакате овие колачиња (cookies) можете да ги избришете или блокирате, но ако го сторите тоа некои карактеристики на оваа веб страна можеби нема да работат правилно.

Developed by Optimized